Morzsás lepény recept

Morzsás lepény
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2526

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a hagyományos süteményt a gyerekek különösen kedvelik, szerencsére pillanatok alatt el is készíthetjük nekik.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • zsiradék a tepsihez

A morzsához:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Keverjük ki egy tálban a tojásokat a vajjal és a cukorral. Öntsük hozzá a tejet. Szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és dolgozzuk össze sima tésztává.

Egy 40 × 32 cm-es tepsit kenjünk ki zsiradékkal vagy béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, és simítsuk el egyenletesen.

A morzsához keverjük össze a vajat, a lisztet és a cukrot egy tálban, amíg morzsás masszát nem kapunk. Terítsük egyenletesen a tésztára. Süssük a sütőben kb. 25 percig.

Más változat. Gyúrjunk kelt tésztát a 296. oldalon leírtak szerint. A tetejére szórt mandulás morzsához keverjünk össze 20 dkg lisztet, 10 dkg darált mandulát, 15 dkg cukrot, negyed kiskanál fahéjat és 17 dkg vajat. Süssük meg a fentiek szerint.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C, Gáz: 3-4. fokozat nJÓ, HA TUDJUK: A morzsa hozzávalóit először jól elkeverjük, majd kézzel szétmorzsoljuk.


Morzsás lepény

Morzsás lepény

Ezt a hagyományos süteményt a gyerekek különösen kedvelik, szerencsére pillanatok alatt el is készíthetjük nekik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés