Morzsás meggytorta recept

Morzsás meggytorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1322

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha váratlan vendégek érkeznek délutáni kávéra, ez a torta az utolsó percben is megmenti a helyzetet, mert gyorsan elkészíthető, s kicsik és nagyok egyaránt szeretik.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A morzstésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • zsiradék a formához
  • 50 dkg meggy (friss vagy befőtt)
  • 10 dkg mandulapehely

Elkészítés

Tegyük a tésztáhozvalókat egy tálba. Addig keverjük a kézimixer dagasztójával, amíg morzsás tésztát nem kapunk.

Terítsük a morzsa egyharmadát egy 26 cm átmérőjű kikent kapcsos tortaforma aljára. A morzsa második harmadát nyomjuk a tortakarika pereméhez.

Mossuk meg a meggyet, távolítsuk el a szárát, és magozzuk ki, majd hagyjuk lecsöpögni. Ha meggybefőttet használunk, azt szintén csöpögtessük le.

Terítsük a meggyet egyenletesen a tésztára, és szórjuk rá a maradék morzsát és a mandulapelyhet. Süssük előmelegített sütőben, a középső szinten, 25 percig.

Más változat. A tölteléket más gyümölcsbefőttel is elkészíthetjük, mint például sárgabarackkal, őszibarackkal, körtével, egressel vagy szilvával.

Tipp:

Felső/alsó láng: 225 °C, Gáz: 5. fokozat


Morzsás meggytorta

Morzsás meggytorta

Ha váratlan vendégek érkeznek délutáni kávéra, ez a torta az utolsó percben is megmenti a helyzetet, mert gyorsan elkészíthető, s kicsik és nagyok egyaránt szeretik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés