Olasz kolbászos spagetti recept
Beküldő: suram Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Ajánlom, finom.
- 2 szál fűszeres olasz kolbász
- 1 fej vörös hagyma, kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz paradicsom szósz
- olívaolaj
- 1 doboz spagetti
- só
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés
1. Húzzuk le a kolbász héját, és karikázzuk fel, majd kevés olívaolajon, egy serpenyőben pirítsuk meg.
2. Egy másik edényben olívaolajon pirítsuk üvegesre a felvágott hagymát, tegyük rá a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele a fokhagymát, majd adjuk hozzá a pirított kolbászt is.
3. Tegyünk fel egy nagy fazék vizet főni, majd adjunk hozzá 1 teáskanál tengeri sót. Tegyük bele a tésztát, majd az újraforrástól számítva annyi ideig főzzük, amennyit a csomagoláson főzési időnek megadtak. Ha megfőtt a tészta, hideg víz alatt öblítsük le, majd tegyük egy mély tálba, öntsünk rá egy evőkanál olívaolajat, majd keverjük össze a töltelékkel. Forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.