Orsótészta sonkával és gorgonzolával recept

Orsótészta sonkával és gorgonzolával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2131

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az olaszul fusillinek nevezett tésztához sampinyongombából sűrű tejszínnel készül a mártás. Markáns ízét a füstölt sonka és a kék penészes sajt adja.

4 személyre

  • 17.5 dkg vastagon szeletelt füstölt sonka
  • 22.5 dkg sampinyongomba
  • 2.2 dl sűrű tejszín
  • só és fekete bors
  • 45 dkg frissen gyúrt orsótészta vagy más hasonló tészta
  • 6 dkg gorgonzola sajt
  • néhány szál petrezselyem
  • 1.5 kiskanál darált mák
  • 0.25 kiskanál frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Egy nagy fazékban vizet forralunk. A sonkáról levagdossuk a felesleges zsírt, majd kockákra vagy hasábokra vágjuk.

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A tejszínnel, a szerecsendióval és a borssal együtt egy mély serpenyőbe tesszük és felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a hőfokot és tovább főzzük, amíg a mártás jól besűrűsödik.

Amikor a víz felforr, beletesszük a tésztát, megsózzuk és fedő nélkül 3–5 percig főzzük.

Közben a sajtot apró darabokra vágjuk, a petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük és összevágjuk.

Amikor a mártás annyira besűrűsödik, hogy a belemártott kanál domború oldalát bevonja, a serpenyőt levesszük a tűzhelyről, beletesszük a sajtot és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

Hozzáadjuk a sonkát, a serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást óvatosan felmelegítjük. Belekeverjük a petrezselymet és melegen tartjuk.

A tésztát leszűrjük, egy tálra tesszük és megszórjuk a mákkal. A mártást ráöntjük, elkeverjük a tésztával és felszolgáljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 653 kcal/2713 kJ energia, 56 g szénhidrát, 25 g fehérje, 39 g zsír (ebből 22 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Orsótészta sonkával és gorgonzolával recepthez kapcsolódó receptek

Orsótészta sonkával és gorgonzolával

Orsótészta sonkával és gorgonzolával

Az olaszul fusillinek nevezett tésztához sampinyongombából sűrű tejszínnel készül a mártás. Markáns ízét a füstölt sonka és a kék penészes sajt adja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Orsótészta sonkával és gorgonzolával recepthez

cingi75 - 2011. április 29.
Azon tünődöm, hogy néhány gramm mák milyen szerepet játszik ebben a receptben?Tudja valaki?Köszönöm az esetleges választ.Ha már itt tartunk, azt sem szoktam érteni, miért kell egyes receptekhez 16,3 gramm v. deka vmi, miért nem jó a 15 gramm, v.16?Köszönöm a magyarázatot.