Padlizsánsaláta recept

Padlizsánsaláta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1804

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Padlizsánkrémek krémje - paprikával, petrezselyemmel gazdagítva.

10 személyre

  • 1 kg padlizsán
  • 1.5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db jalapeno paprika vagy zöld csili
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • nagy szemű só, bors

Elkészítés

A padlizsánt forró grillen (vagy a sütőben) kívül szinte feketére, belül puhára sütjük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, a magját kikanalazzuk, feldarabolva egy szűrőbe tesszük, és 30 perc alatt lecsepegtetjük.

Nagy lángon felforrósítunk 4 evőkanál olajat, a kimagozott és durvára vágott kaliforniai paprikát 10 percig sütjük benne, majd hozzáadjuk a kimagozott és durvára vágott jalapenót, és további 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A kétféle paprikát a padlizsánnal, a maradék olajjal, a petrezselyemmel, az ecettel és a fokhagymával robotgépben kissé darabosra dolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk az ízeket összeérni. Pirított pitával tálaljuk.


Padlizsánsaláta recepthez kapcsolódó receptek

Padlizsánsaláta

Padlizsánsaláta

Padlizsánkrémek krémje - paprikával, petrezselyemmel gazdagítva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés