Paprikás krumpli galuskával recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 75 perc
Megnézték: |
Egy kicsit másképp - így is nagyon jó!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 8 dkg füstölt szalonna
- 14 dkg házikolbász
- 1 db vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 0.5 kiskanál köménymag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kg újkrumpli
- só
- olaj
- 3 dl tejföl
A petrezselymes krumplihoz:
- 80 dkg újkrumpli
- só
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
A galuskához:
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- só
Elkészítés
A felkockázott szalonnát és 10 dkg felkarikázott kolbászt megpirítunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot, a köményt és az összezúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük főni.
Hozzáadjuk a megtisztított újkrumplit, megsózzuk, majd felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
A petrezselymes krumplihoz a krumplit forró sós vízben majdnem puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. Ezután megpirítjuk az olajban, majd hozzákeverjük a vajat és az apróra vágott petrezselymet.
A maradék kolbászt meghámozzuk, apróra vágjuk, majd forró olajban megpirítjuk. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel leitatjuk.
A galuskához a tojást és a lisztet egy kevés sóval összegyúrjuk, majd galuskaszaggatóval vagy kanállal forró vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
A pürét és a galuskát a tányérok aljára kanalazzuk, teszünk rá petrezselymes krumplit és tejfölt, majd a kolbászmorzsával megszórva tálaljuk.