Poharas epres sajtkrémes desszert

Poharas epres sajtkrémes desszert

A poharas desszertek nagyon népszerűek mindenhol hazánkban. Ehhez nem kell más, csak némi gyümölcs, krém, piskóta, vagy kekszfélék, tejszínhab, öntetek, és fantázia. Így készült az én egyszerű, és gyors desszertem eperraguval. Az eperragu nagyon ízletes. Ha kevés vaníliát is adunk hozzá, még ízletesebb lesz.

4 személyre

  • 50 dkg érett eper
  • 1 evőkanál befőzőcukor
  • kevés citromlé
  • citromfű
  • 1 teáskanál vanília aroma, vagy 1 db vanília kikapart magja
  • 1 csomag Dr Oetker fehércsokoládé ízű krémpor
  • 10 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 dl tej
  • 0.5 csomag zabkeksz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krémport hidegen főzés nélkül elkészítjük, úgy, hogy robotgéppel alaposan krémmé keverjük. A sajtkrémhez kézi habverővel keverjük össze.

Az epert a befőzőcukorral, aromával, és a citromlével felfőzzük olvadásig, majd hagyjuk kihűlni.

A zabkeksz felét 4 előkészített desszertes pohárnak az aljába elosztjuk, krémmel leöntjük, majd így a másik fele tördelt keksz, majd krém, és végül az eperraguval leöntjük. Citromfűvel díszítjük, majd jól behűtve kínáljuk.