Portugál öttojásos kenyér recept

Portugál öttojásos kenyér
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

270 perc

Megnézték:
1850

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


5 személyre

  • 5 dl tej
  • 1 kiskanál só
  • 10 dkg zsiradék
  • 1.5 csomag csomag porélesztő
  • 1 kg liszt
  • 1 dl meleg víz
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • vaj a sütő kikenéséhez
  • 5 db főtt tojás a díszítéshez
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

A tejet a sóval és a zsiradékkal összeforraljuk, majd félretesszük. Az élesztőt a meleg vízzel és 15 dkg liszttel összedolgozzuk.

Elkeverjük a tojásokat a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk a tejet és az élesztős keveréket, majd a maradék lisztet, és a tésztát 30 percenként átgyúrva, 3 órán át kelesztjük.

Kivajazunk egy sütőedényt. A tésztából kerek kenyeret formázunk, és a tetejét késsel 5 helyen bevágjuk. Az így kapott részek közepébe 1-1 főtt tojás nyomunk, és újabb fél órán át kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásfehérjével megkenjük a tészta tetejét, és 1 óra alatt aranybarnára sütjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés