Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
3 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2625

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy klasszikus és megunhatatlan kelkáposzta recept.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg kelkáposzta
  • 1 csomag gyors rizs
  • 0.5 kg darált sertés hús
  • 1 nagy doboz tejföl
  • só, bors
  • vöröshagyma

Elkészítés

Cikkekre vágjuk a kelkáposztát és megfőzzük. Megfőzzük a rizst majd a húsból rövid lével pörköltet főzünk. Jénaiba vagy kisebb tepsibe pici olajat öntünk, a fele kelkáposztát beletesszük ráterítjük a rizst, a lecsepegtetett pörköltet és rátesszük a maradék kelkáposztát. A tejfölt kikeverjük 1 dl pörkölt lével és beterítjük vele a kelkáposzta tetejét. Betesszük a sütőbe 30 percre. A kelkáposztát nagyon le kell csepegtetni!!!


Rakott kelkáposzta recepthez kapcsolódó receptek

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Egy klasszikus és megunhatatlan kelkáposzta recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rakott kelkáposzta recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. október 10.
Kedves Erika, hozzáírtuk a borsot! Üdv, receptvarázs
zuzu - 2011. október 09.
A só is természetes, az ott van, sózni minden ételt kell valamennyire, de a borsot nem használjuk annyira gyakran.
Stefanek Istvánné - 2011. október 09.
Most darált hús, vagy pörkölt? Nem mindegy, hogy mi. Baloldalon pörkölt, jobboldalon darált hús van irva.
Borsi Józsefné Gángó Erika - 2011. október 09.
Elnézést Zuzu hogy nem írtam oda a borsot de olyan régóta főzök hogy t ermészetesnek vettem hogy a pörköltbe mindenki tesz borsot. Kérem a Recept varázst legyenek szívesek hozzáírni.
Zuzu - 2011. október 08.
A bors kell a füszerezéshez, a darált húshoz, jól illik a kelkáposztához is.