Reform töltött paprika recept
Beküldő: Gasztroréka Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
A töltött paprika nagyon kedvelt étel, némi fortéllyal új köntösben, egészségesebb változatban is elkészíthető. A rántást és a cukrot elhagytam belőle, a sertéshúst pulykahúsra cseréltem, a tv paprikát pedig kaliforniaira. A kaliforniai paprika kíméletesebb a gyomornak, és szebben lehet tálalni. Rizs helyett gersli került bele.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 6 db piros kaliforniai paprika
- 75 dkg darált pulykahús
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 15 dkg gersli
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál majoranna
- 7 dl sűrített paradicsomlé
- 50 dkg burgonya
Elkészítés
A gerslit leöblítjük, és 5-6 órára beáztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst összekeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymával, majoránnával, megmosott, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A gerslit lecsöpögtetjük, és a húshoz adjuk. Tojással összefogjuk a húsos masszát.
A paprikákat megmossuk, kiszedjük a magházat, de meghagyjuk a tetejét. A kivájt paprikákat megtöltjük a húsos masszával, és rátesszük a paprika „tetejét”. Vastagfalú, nagy lábasba tesszük a paprikákat, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és a paradicsomlével.
Addig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul. A paradicsomos levet ízlés szerint ízesíthetjük mézzel, vagy zellerrel. Amíg a paprika készül, főzzük meg héjában a burgonyát. A végén együtt tálaljuk.