Rotchild szelet recept

Rotchild szelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
114

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A piskótából készült társa teljesen más, mint ez a süti. A megszokottnál másabb formában, és ízben. Nagyon finom, és ünnepélyes mutatós desszert! A pisztácia, a mandula, a mogyoró, és nem utolsó sorban a csokoládé teszi teljessé a karakterét.

4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 5 db tojás
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál juhar szirup
  • 15 dkg mogyoró (dió)
  • 15 dkg mandula
  • 15 dkg pisztácia
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

20 dkg vajat, 18 dkg porcukorral, csipetnyi sóval elmorzsolunk. 2 tojást beleütünk, majd 45 dkg liszttel gyorsan összegyúrjuk.

Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább 1 óra hosszat pihentetjük. Ezalatt a mandulát, mogyorót, és pisztáciát apróra vágjuk. A csokoládét durvára vágjuk, vagy használhatunk csokicseppeket is. (Nálam ez volt).

Egy 40x25 centis tepsit kivajazunk, liszttel behintjük. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 170 fokos 10 perc alatt elősütjük.

A maradék 3 tojást a maradék 4 dkg porcukorral, juharsziruppal,esetleg mézzel, meg a fölolvasztott vajjal összekeverjük,majd a maradék 5 dkg lisztet meg az étkezési keményítőt is hozzáadjuk.

Végül a csokoládés pisztáciás keveréket simítjuk bele, azután az elősütött tésztára kenjük. Változatlan lángon 18-20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csinos, rombusz alakú szeletekre vágjuk.


Rotchild szelet recepthez kapcsolódó receptek

Rotchild szelet

Rotchild szelet

A piskótából készült társa teljesen más, mint ez a süti. A megszokottnál másabb formában, és ízben. Nagyon finom, és ünnepélyes mutatós desszert! A pisztácia, a mandula, a mogyoró, és nem utolsó sorban a csokoládé teszi teljessé a…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés