Rozsos zsemle reggelire recept

Rozsos zsemle reggelire
2.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2201

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egészséges reggeli receptje: rozsos zsemle, ami még másnap is friss.

3 személyre

  • 20 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 5 dkg BL 80 kenyérliszt
  • 0.5 dl kefír
  • élesztő
  • 0.5 kanál méz

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk. Minél tovább hagyjuk állni, annál jobb lesz a zsemle. Összeállítjuk a tésztát, és ismét kelesztjük.

Amikor a kelesztéssel végeztünk, kisebb gombócokat készítünk, majd tovább kelesztjük 30 percig.

Először magas hőfokon (220), majd 160 Celsius fokon sütjük.

Másnapra sem szárad ki.

Ebből a tésztából kenyeret is lehet készíteni.


Rozsos zsemle reggelire recepthez kapcsolódó receptek

Rozsos zsemle reggelire

Rozsos zsemle reggelire

Az egészséges reggeli receptje: rozsos zsemle, ami még másnap is friss.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Rozsos zsemle reggelire recepthez

thumb
blahunka Attiláné - 2012. szeptember 26.
Szárított élesztővel is elkészíthető, és 5 dkg élesztőnek a fele, de attól függ mennyi zsemlét készítesz.
thumb
marcello - 2012. szeptember 26.
Kép alapján tényleg nagyon egészségesnek néz ki. :) Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi élesztő kell hozzá? És szárítottat vagy frisset használtál? köszönöm
thumb
blahunka Attiláné - 2012. szeptember 23.
T. Ancsi!

Az élesztőt vízben futtattam fel, elbírja a lisztmennyisége is. Már készítettem kiflit is, és megtöltöttem baconnal. Az is jó lett.
Ancsi - 2012. szeptember 21.
Szia! Az élesztőt a kefírben futtatod fel, vagy elbírja a lisztmennyiség a plusz folyadékot?