Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Melegen és hidegen is finom húsos fogás. Habos krumplipürével vagy salátával remek vendégváró étel.
- 10 dkg bacon szalonna
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 db kisebb tojás
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 1 kávéskanál só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
- 6 púpos evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.)
Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük. Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.