Sajttekercs recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Roppant egyszerű elkészíteni, igazi finomság, és mutatós is ... a hidegtálról nem hiányozhat. ;)
- 16 db lapkasajt
- 10 dkg reszelt sajt (trappista)
- 9 szelet gépsonka
- 1 db 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
- 6 db tojás
- 15 dkg vaj (puha)
- 1 evőkanál mustár
- zöldpetrezselyem apróra vágva (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Elkészítés
Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől.
2. A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.
3. Fehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.
4. Sütőpapírral a tepsit kibéleljük, kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd pedig megszórjuk reszelt sajttal.
5. Utána előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).
6. Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).
7. A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm).
8. Erre pedig rátesszük a gépsonka szeleteket.
9. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6 cm).
10. A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.
11. Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.
12. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.