Sertésborda Savoyai-módra recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Régi recept de nagyon finom.
- 1 kg csontnélküli sertéskaraj
- 5 dkg finomliszt
- 2 dl napraforgóolaj
- 10 dkg vaj
- 1.2 kg burgonya
- 3.5 dl napraforgóolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 dl húsleves
- 20 dkg sajt (reszelve)
- 10 dkg vaj
- só
- bors
Elkészítés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyát karikára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, világosra pirítjuk. A petrezselymet apróra vagdaljuk. A hagymához keverjük.
A szeleteknek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük, vigyázva, hogy ne száradjon ki. A burgonyát bő olajban szép aranysárgára sütjük. Itatósra téve lecsepegtetjük róla az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és a lepirított vöröshagymás petrezselyemmel összeforgatjuk.
A burgonya felét kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rendezzük. Ráhelyezzük az elősütött bordákat, majd lefedjük a burgonya másik felével. Ráöntjük a húslevest, tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, majd megöntözzük az olvasztott vajjal.
Középmeleg sütőben sütjük meg úgy, hogy a burgonya és a hús megpuhuljon, teteje pedig pirosra, ropogósra süljön.
Sertésborda Savoyai-módra recepthez kapcsolódó receptek
Sertésborda Savoyai-módra
Hozzászólások a(z) Sertésborda Savoyai-módra recepthez




