Sörös csilis bab - chili con carne recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Sörös csilis bab - chili con carne
- 1.5 evőkanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál őrölt koriandermag
- 3 evőkanál étolaj
- 1.5 kg darált marhahús
- 1 kg vöröshagyma
- 50 dkg piros kaliforniai vagy kápiapaprika
- 50 dkg sárga kaliforniai paprika
- 2 db jalapeno paprika
- 4 evőkanál csípős fűszerpaprika
- 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- 65 dkg vesebab (konzerv)
- 3.5 dl barna sör
- tejföl
- újhagyma
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés
A római köményt és a koriandert közepes lángon addig hevítjük, míg illatozni nem kezd, majd félretesszük.
A darált húst 1 evőkanál olajban megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
A kétféle kaliforniai paprikát kimagozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával és jalapenóval együtt a maradék olajban félpuhára pároljuk.
A húst visszatesszük a főzőedénybe, hozzáadjuk a pirított fűszereket és a csípős paprikát, majd a paradicsomot, a babot és a sört, és felforraljuk.
Ezután lassú tűzön 20 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, és tányérokra szedjük. Tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk apróra vágott újhagymával és reszelt sajttal.