Spagetti sárga paradicsommal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Kezdőknek is - gyors és egyszerű tésztaétel
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 22 dkg sárga koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.25 kiskanál csilipehely
- nagy szemű só
- 17 dkg capellini (spagetti vagy bucatini)
- 7.5 dkg parmezán
- 8 db bazsalikomlevél
Elkészítés
Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hozzáadjuk a paradicsomot, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a csilipelyhet, megsózzuk, és közepes lángon, lefedve 10-12 percig főzzük.
Amikor a paradicsomok megrepedeztek, enyhén megnyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket, majd átkeverjük a szószt, és felhasználásig félretesszük.
A tésztát 3 liter sós vízben 2 perc híján készre főzzük, majd 2,5 dl főzőlét félretéve leszűrjük, és a paradicsomos szószhoz adjuk.
Hozzáadunk 1,25 dl főzővizet, nagy lángon addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a maradék olajat, a reszelt parmezánt és a darabokra tépkedett bazsalikom felét, és a tésztát al dentére főzzük (ha szükséges, adunk még hozzá a főzővízből).
Tálaláskor megszórjuk a maradék bazsalikommal (esetleg pirított zsemlemorzsával), és ízlés szerint sózzuk.