Sült rizottó borsóval és baconnel recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Nem ígéret, bizonyíték: itt a tavasz!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 szelet bacon + 4 szelet a díszítéshez
- 1 db póréhagyma
- 1 evőkanál kakkukfű
- 50 dkg rizottórizs
- 1.2 l csirkehúsalaplé
- 15 dkg zöldborsó
- 3 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál frissen aprított menta
- só, bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felhevített olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott bacont, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és 5 percig pároljuk, míg a póré enyhén meg nem barnul.
Ezután áttesszük egy hőálló edénybe, hozzáadjuk a rizst és az alaplét, és alufóliával lefedve 30 percre a sütőbe helyezzük. Ezután hozzáadjuk a borsót, majd újra letakarjuk, és még 10 percig sütjük.
A díszítésre szánt bacont megpirítjuk. A rizottót kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a parmezánt és a mentát, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor a pirított bacont a rizottó tetejére helyezzük.
Sült rizottó borsóval és baconnel recepthez kapcsolódó receptek
Sült rizottó borsóval és baconnel
Nem ígéret, bizonyíték: itt a tavasz!
Hozzászólások a(z) Sült rizottó borsóval és baconnel recepthez
Valcsi - 2010. május 05.