Sütőben sült currys karfiol recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Egy egyszerű és mégis különleges rakott karfiol recept.
- 5 cm gyömbérdarabka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál étolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db serrano paprika
- 0.25 kiskanál őrölt kurkuma
- 0.75 kiskanál köménymag
- 2 kisaknál őrölt koriandermag
- 0.5 kiskanál garam masala
- 0.5 kiskanál só
- 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 dl víz
- 1 csokor friss koriander
- olívaolaj a sütőedénybe
- csipetnyi tört piros csilipehely
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Olívaolajjal vékonyan
kikenünk egy közepes sütőedényt. A gyömbért gyufaszálra vágjuk, a hagymát félbevágjuk, majd félkör alakban – nem túl vékonyan – felszeleteljük. A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, a vastagabb szárakat levágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a gyömbért és a hagymát, és fedő alatt addig pároljuk, míg meg nem puhul (kb. 5 perc). Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a kimagozott, felaprított paprikát, majd amikor illatozni kezd (kb. fél perc), beletesszük a csilipelyhet, a kurkumát, a köményt, a koriandert és a garam masalát.
Újabb fél perc elteltével hozzáadjuk a karfiolt, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a vizet, és időnként megkeverve további 3-4 percig főzzük. Ha szükséges, a vizet közben pótoljuk.
A karfiolragut átszedjük a sütőedénybe, és a sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, és a teteje enyhén meg nem pirul (kb. 30 perc). Tálaláskor megszórjuk a korianderlevelekkel.