Szilvás-diós lepény recept

Szilvás-diós lepény
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3600

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szilvás-diós sütemény recept

4 személyre

  • 18 dkg Rama + a formába
  • 22 dkg cukor + 2 evőkanál
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 5 db tojás
  • 38 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3 dl tejföl
  • 14 db szilva

A tetejére:

  • 4.5 dkg barna cukor
  • 12 dkg dió
  • 6 dkg olvasztott Rama
  • 5 dkg liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A diós keverékhez a barna cukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott Ramával, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.

Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a tejfölt, majd a tésztát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe kanalazzuk.

A kimagozott és négyfelé vágott szilvát összeforgatjuk a 2 evőkanál cukorral, majd a tészta tetejére rendezzük, megszórjuk a diós keverékkel, és kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).


Szilvás-diós lepény recepthez kapcsolódó receptek

Szilvás-diós lepény

Szilvás-diós lepény

Szilvás-diós sütemény recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés