Talpas tojás

Talpas tojás

Vacsorára, előételnek vagy vendégvárónak is alkalmas, finom, mutatós tojástál, mely csak nyomokban hasonlít a Kaszinó tojáshoz. Hideg sültes tálak méltó körítéseként is megtűrjük:)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 db főtt tojás
  • 10 dkg főtt burgonya
  • 350 ml 12 %-os tejföl
  • 2 evőkanál kész majonéz
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 csipet tengeri só
  • 1 db kockacukor
  • 1 db paradicsom
  • kevés fehér bors
  • zsályalevelek
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kis darabot leszelünk a megtisztított főtt tojások aljáról, hogy megálljon. Kiskanállal, vigyázva kiszedjük a sárgáját. A majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt, sót, kockacukrot, borsot összekeverjük öntetnek. A tört, főtt krumplit 2 evőkanál öntettel krémesre keverjük a tojássárgájákkal, majd visszatöltjük az üres fehérjékbe.

Egy lapos tálba simítjuk a majonézes elegy harmadát, és talpukra állítva belehelyezzük a töltött tojásokat. A maradék öntettel mindegyiket bevonjuk. Paradicsomszeletkékkel, zsályával díszítjük. Pirítóssal, magvas- vagy puha kenyérrel tálaljuk.