Vacsorára, előételnek vagy vendégvárónak is alkalmas, finom, mutatós tojástál, mely csak nyomokban hasonlít a Kaszinó tojáshoz. Hideg sültes tálak méltó körítéseként is megtűrjük:)
Kis darabot leszelünk a megtisztított főtt tojások aljáról, hogy megálljon. Kiskanállal, vigyázva kiszedjük a sárgáját. A majonézt, tejfölt, citromlevet, mustárt, sót, kockacukrot, borsot összekeverjük öntetnek. A tört, főtt krumplit 2 evőkanál öntettel krémesre keverjük a tojássárgájákkal, majd visszatöltjük az üres fehérjékbe.
Egy lapos tálba simítjuk a majonézes elegy harmadát, és talpukra állítva belehelyezzük a töltött tojásokat. A maradék öntettel mindegyiket bevonjuk. Paradicsomszeletkékkel, zsályával díszítjük. Pirítóssal, magvas- vagy puha kenyérrel tálaljuk.