Tejszínes-rucolás rizottó recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Kirukkoltunk egy mesés rizottóval!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1.5 liter zöldségalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- 35 dkg rizs
- 5 evőkanál száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1.5 evőkanál reszelt parmezán + a tálaláshoz
- 2 marék rucola
- só, bors
Elkészítés
Az alaplét felforraljuk. Az apróra vágott hagymát a vajon 5 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a rizst.
Hozzáöntjük a bort és addig főzzük, míg el nem párolog, majd felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. Ahogy elfő, folyamatosan utántöltjük (csak annyi alaplét használjunk egyszerre, amennyi a rizst ellepi!). A rizst 18-20 perc alatt puhára főzzük.
Néhány perccel a befejezés előtt hozzákeverjük a tejszínt és a parmezánt, beleszórjuk a rucolát, majd sózzuk, borsozzuk.
Előmelegített tányéron, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Tejszínes-rucolás rizottó recepthez kapcsolódó receptek
Tejszínes-rucolás rizottó
Kirukkoltunk egy mesés rizottóval!