Tejszínes, gombás fusilli tészta

Tejszínes, gombás fusilli tészta

Már nagyon vágytam egy finom olaszos tésztára. Íme:

3 személyre

  • 25 dkg fusilli tészta
  • 35 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 4 db chili paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát..

Közeben a tésztát sós vízben al dente kifőzöm.

Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma levéllel és virággal.

Fehér bort iszom hozzá.