Tepsiben sült kukorica sült baconnel és hagymával recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 110 perc
Megnézték: |
Kukoricagratin!
- 3 szelet rusztikus kenyér
- 6 szelet bacon
- 5 dkg liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 db lila hagyma
- 1 dl olaj
- 6 szál újhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 doboz konzervkukorica
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál kukoricadara
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kenyérhéjat levágjuk, a kenyeret apró darabokra tépkedjük, és a sütőben megpirítjuk.
Az apróra vágott bacont ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt. A kisült zsírból 2 evőkanálnyit félreteszünk.
A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a karikára vágott lila hagymát.
Az olajat felforrósítjuk, a hagymakarikákat aranybarnára sütjük benne, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.
A pirított kenyeret összekeverjük a baconnel, a hagymakarikákkal és 2 apróra vágott újhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
A vajat a félretett zsírral együtt megolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát 6 percig pároljuk benne.
Hozzáadjuk a kukoricát, további 5 percig pároljuk, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Forralni kezdjük, majd a kukoricadarát hozzáadva 3 perc alatt beforraljuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot és a maradék apróra vágott újhagymát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló edényben 25 percig sütjük. A lila hagymás keverékkel megszórva tálaljuk.