Tepsis csirke krumplival és póréval

Tepsis csirke krumplival és póréval

Köret és hús egyben - tepsis hús!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj + a tepsibe
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 6 ág kakukkfű + a tetejére
  • 40 dkg főtt csirkehús
  • só, bors
  • 4 dl csirkealaplé
  • 10 dkg reszelt sajt (gruyère vagy cheddar)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A karikára vágott krumplit forró sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.

A vaj felét felhevítjük, ropogósra pirítjuk benne a bacont, majd hozzáadjuk a maradék vajat, az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott pórét és a kakukkfüvet, és lassú tűzön, sütőpapírral letakarva 10 percig pároljuk.

Egy kivajazott tepsibe egy réteg krumplit teszünk, arra egy adag pórés keveréket kanalazunk, majd egy réteg húst fektetünk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A rétegezést addig ismételjük, míg a hozzávalók engedik. (A legfelső sor krumpli legyen!)

Ráöntjük az alaplét, majd megszórjuk a sajttal és még egy kevés kakukkfűvel, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. (Ha a teteje túlzottan pirulni kezdene, fedjük le alufóliával!)