Tepsis húsos krumpli recept
Beküldő: Angels85 Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Gyors és nagyon laktatós étel az egész családnak.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 2 db kisebb vöröshagyma
- ízlés szerint füstölt szalonna
- zsír
- 2 db tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 2 dl víz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 10 dkg reszelt sajt
- fokhagyma
- só
- fehér bors
- őrölt rozmaring
- kakukkfű
- kömény
- petrezselyemzöld
- 1 db kisebb zeller gumó
Elkészítés
A krumplit megpucolom és felkarikázom. A hagymát egy kevés zsíron üvegesre pirítom, majd hozzáadom a darált húst és kifehéredésig pirítom. Egy tepsit kikenek zsírral majd egy vékony rétegben kirakom krumplival. Majd vékonyan elterítek rajta a darált húsból, majd megint krumpli. Egészen addig folytatjuk míg el nem fogy a darált hús, az utolsó réteg a krumpli legyen.
A szalonnát a zeller gumót és a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az étkezési keményítőt csomómentesen elkeverem a 2 dl vízben majd hozzá adom a tojássárgáját, szalonnát, zellert, petrezselyem zöldet, a fűszereket és a tejszínt, majd jól kikavarom és a tepsibe öntöm.
A kakukkfüvet a sütés utolsó pillanatában adom hozzá. Megszóróm reszelt sajttal és a 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütőm. Készítette: Földi Anikó