Tepsis karaj recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Mindent egy helyen - ízek, illatok, színek a tepsiben!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg csontos sertéskaraj
- 3 db citrom leve
- 2 dl + 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál koriandermag
- 1 evőkanál frissen aprított oregánó
- 0.5 evőkanál frissen aprított kakukkfű
- 12 szem bors
- 2 db padlizsán
- só
- 4 db burgonya
- 6 db paradicsom
- 8 db zsályalevél
- friss petrezselyem
Elkészítés
A húst a csontok mentén felszeleteljük, és egy nem fémből készült edénybe tesszük. A citromlét elkeverjük 2 dl olívaolajjal, a koriandermaggal, az oregánóval, a kakukkfűvel és a borssal, majd a húsra öntjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A padlizsánt karikára vágjuk, megsózzuk, majd 1 evőkanálnyi olajban enyhén megpirítjuk.
A húst a marináddal együtt egy hőálló edénybe rendezzük úgy, hogy a szeletek közé tesszük a padlizsánt, a karikára vágott krumplit és paradicsomot, valamint a zsályaleveleket, és sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel.