Tepsis krumpli póréhagymával recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Csak ők ketten - meg a parmezán!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 4 db burgonya
- 2 db póréhagyma
- 5 dkg vaj + a sütőedénybe
- 8 dkg reszelt parmezán
- 2 evőkanál frissen aprított kakukkfű + 1-2 ág a tetejére
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplit és a pórét vékony karikákra vágjuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, a parmezánnal és a kakukkfűvel, majd sózzuk, borsozzuk, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.
Tetejére kakukkfűágakat helyezünk, majd alufóliával letakarva a sütőbe tesszük. A fóliát 35 perc után eltávolítjuk, és az ételt további 20 percig sütjük, míg a hozzávalók teljesen át nem sülnek.
Tepsis krumpli póréhagymával recepthez kapcsolódó receptek
Tepsis krumpli póréhagymával
Csak ők ketten - meg a parmezán!