Tepsis sajtos hús recept
Beküldő: schmartin Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Egy klasszikus étel, mondhatni leporolni való recept.
- 6 szelet szelet sertéskaraj
- 20 dkg sima és füstölt sajt (pl. pannónia, gouda)
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- főzőmargarin / vaj
Elkészítés
A húst sóval és borssal megszórjuk, majd szép vékonyra klopfoljuk. Kikenünk egy tepsit főzőmargarinnal, majd belehelyezzük a szeleteket egymás mellé.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk az olívaolajat. Ezzel megkenjük, meglocsoljuk a húsokat, majd ráfektetjük a szeletekre vágott, kívánt fajtájú sajtot. Sokan reszelik a sajtot, ám a szeletekre vágott sajt szebben sül meg, és gusztusosan nyúlós lesz a húson.
A hagymát vastagabb szeletekre karikázzuk és lazán a szeletek közé helyezzük.
Előmelegített sütőben 160-180 fokon 20 percig sütjük, illetve addig, míg a hús megpuhul és a teteje szépen megpirul.
Köretként krumplit javaslunk; elsősorban pürével a legjobb.