Tepsis sütőtök kolbásszal

Tepsis sütőtök kolbásszal

Szemtelenül egyszerű, és milyen finom egytálétel. Tepsis sütőtök kolbásszal recept

4 személyre

  • 0.5 db sütőtök (kb. fél kg)
  • 30 dkg debreceni kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 db nagyobb fej hagyma
  • 5 dkg angolszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • 0.5 teáskanál őrölt chili és currypor
  • 2 szál rozmaringág
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőtököt és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, ez utóbbit pedig vízben 5-6 percig előfőzzük, félpuhára. Egy sütőedénybe szórjuk a gerezdekre vágott hagymát, fokhagymát, felkockázott bacont, a tököt, debrecenit, majd a leszűrt krumplit.

Meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük és az egészet jól összerázzuk / kanalazzuk, hogy minden hozzávaló kapjon a jóból. A végén felöntjük 1-1,5 dl vörösborral, letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig rápirítunk a tetejére is.