Tepsis tészta sült zöldségekkel

Tepsis tészta sült zöldségekkel

Rendkívül tartalmas tésztafogás

4 személyre

  • 3 db különböző színű kaliforniai paprika
  • 2 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 40 dkg paradicsomos tésztaszósz
  • 20 dkg penne
  • 10 dkg feta

A besamelhez:

  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kimagozott és nagyobb darabokra vágott paprikákat a hasonló méretűre vágott cukkinivel és padlizsánnal együtt megforgatjuk az olajban, majd sózzuk, borsozzuk, és 20 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a tésztaszószt.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a zöldséges szószhoz.

A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet, majd 2 perc kevergetés után hozzáadjuk a forró tejet. Simára keverjük, hagyjuk besűrűsödni, és sózzuk, borsozzuk.

A tésztát egy sütőedénybe kanalazzuk, ráöntjük a besamelt, rámorzsoljuk a fetát, majd 10 perc alatt aranybarnára sütjük.