Thai rákpasztás rizs

Thai rákpasztás rizs

A Föld túlsó felén így eszik a riszt

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg jázmin rizs
  • 3 evőkanál étolaj
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db előfőzött garnélarák
  • 1.5 evőkanál rákpaszta
  • 1 db mangó
  • 1 db lime
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A rizst megfőzzük. Az olajat egy wokban felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és enyhén megpirítjuk. Ezután a wokból kivéve félretesszük.

A rákot az olajba tesszük, és megsütjük (kb. 1 perc), majd az olajból kivéve félretesszük. Az olaj nagy részét a wokból kiöntjük, majd a rákpasztát és a rizst a wokba rakjuk, és összepirítjuk őket.

Tálalás előtt a lereszelt mangót hozzákeverjük, ráhelyezzük a rákokat és a lime-mal díszítjük. Köretként a félretett hagymát is adhatjuk mellé, illetve thai bazsalikommal vagy friss korianderrel is kitűnő.