Töltött paprika recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 8 db tv paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 6 dkg rizs (félig megfőzve)
- 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom
- 1 liter paradicsomlé
- 1 szál zellerzöld
- cukor (ízlés szerint)
- só, bors
- petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
A paprikák magházát eltávolítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kétféle darált húst, a tojást, a rizst és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formázunk belőle, és a paprikákba töltjük
A paradicsomlét egy kevés sóval és a zellerzölddel lassú tűzön forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a paprikákat, és fedő alatt készre főzzük (kb. 30 perc). Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd petrezselyemmel megszórva, főtt burgonyával tálaljuk.