Töltött paprika gerslivel - III. helyezett recept

Töltött paprika gerslivel - III. helyezett
3.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
6619

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Különleges ízű lesz a töltött paprikánk, ha árpagyöngyöt teszünk bele, próbálják ki!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg darált hús
  • 6 db tölteni való zöldpaprika (akár Szlovákiából is)
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • fűszerek
  • 1 doboz hámozott paradicsomsűrítmény (paradicsompüré)
  • só, bors
  • vöröshagyma
  • 1 db tojás

Elkészítés

A darált húst a fűszerekkel, (só, bors, vöröshagyma) 1 tojással, és az előre kicsit megfőzött árpagyönggyel összedolgozzuk, majd a kicsumázott paprikákba töltjük, a paradicsompürébe rakjuk és felfőzzük, kb 40 perc alatt.


Töltött paprika gerslivel - III. helyezett recepthez kapcsolódó receptek

Töltött paprika gerslivel - III. helyezett

Töltött paprika gerslivel - III. helyezett

Különleges ízű lesz a töltött paprikánk, ha árpagyöngyöt teszünk bele, próbálják ki!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Töltött paprika gerslivel - III. helyezett recepthez

BANKIANI - 2012. január 10.
T. Receptvarázs! Köszönöm a Tv Paprika 2012. januári ujságot, nagy örömmel vettem át. Külön örömömre szolgált, hogy a magyar klasszikusok ujraértelmezéseként a nyertes receptemet is közölték, illetve ujrafőzték, melyben az árpagyöngy volt a lényeg, a gersli, a hántolt árpa, amit nem nagyon használunk manapság, pedig régen a nagyszüleink idejében ezzel készitették a töltött káposztát is. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, főzze egyszer gerslivel, észreveszi a különbséget.
BANKIANI - 2011. november 30.
T. Receptvarázs! Nagyon nagy örömmel vettem át az ajándékot a Receptvarázs 2012-es évkönyvet,hiszen a minden napra egy recept nagyon nagy segitség a mindennapokban. Garantált, kipróbált receptek az év 365 napjára. Robull, Marcello, Kovácsné Ági, Nagy Andrea mellett a saját receptem is benne van, lehet-e ennél nagyobb öröm... "Ha ebédelni akarsz, ne sértegesd a szakácsot" ilyen idézetek, mondások diszitik az oldalakat, tudta-e rovatban felhivják a figyelmet a fontosabb dolgokra. A szerkesztők munkáját dicséri, hogy egységes, jól áttekinthető, gazdag képanyaggal és jó receptekkel lepték meg az olvasót. T. Receptvarázs! Hála Nektek én már a kezemben tarthatom ezt a könyvet, ezért Köszönet érte. Bánki Anikó.
BANKIANI - 2011. november 25.
Köszönöm Márti! Köszönöm a sok gratuláciot, amit email-ben kaptam, de szerintem nem érdemeltem meg, nem olyan jó a fotó és a recept sem. Bár ha azt nézem, hogy főzni sem tudok, akkor már más a helyzet, de igyekszem a továbbiakban. Mindenkinek köszönöm a szavazatokat is, remélem sokan elkészitik igy a töltött paprikát, és izleni fog árpagyönggyel. B. Anikó.
vajdamarta - 2011. november 25.
Tied a harmadik ötös, Ani! A képet látva emlékeztem rá, h. a Te ételed. Szívből gratulálok Neked is. Minél több fotós műved töltsd fel. Jó egészséget kívánok. Üdv.: Márti