Töltött paprika – husi nélkül recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Egyik üzlethálózatunk polcán pár hónapja feltűnt a hidegen sajtolt omegaolaj – elfogadható áron. A tökmag-, szezámmag-, szőlőmag-, olívaolaj mellett mostanában ezzel is készítem a kevés zsiradékot igénylő zöldséges ételeket, salátákat. Így készült ez a húsmentes töltöttpaprika is, amiről még az ínyenc családfő sem állapította meg a hús hiányát:)
A recept hozzávalói ( személyre)
- 15 dkg jázmin rizs
- 2.5 dl víz
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db pirosra érett TVpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál omegaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál őrölt citrombors
- 2 teáskanál sós pritaminpaprika krém
- 1 liter fűszeres paradicsom ivólé
- kevés só
- cukor
- 1 evőkanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő
Elkészítés
A cukkinit hájastól hosszában négybe vágjuk, majd keresztben vékonyra felszeleteljük. A megmosott rizst lefedve pergősre főzzük az 1 evőkanálnyi olajjal és 1 teáskanálnyi paprikakrémmel ízesített a vízben. Ha már elfőtte a levét, és majdnem puha, villával megkeverjük, hűlni hagyjuk.
A maradék olajat serpenyőbe öntjük, a héjastól felkarikázott, majd csíkokra vágott cukkinit és TV paprikát megdinszteljük rajta. Elzárjuk a hőt, kissé lehűtjük, majd elkeverjük a rizzsel, a snidlinggel, a beleütött tojással. Citromborssal illatosítjuk, és betöltjük a paprikákba. Felforraljuk a paradicsomlevet, ha kell, ízesítjük, és óvatosan belehelyezzük a megtöltött paprikákat.
Lassú tűzön 15 percig főzzük. Ha kész, félcsészényi forró levet kimerünk, elkeverjük benne a rizslisztet vagy étkezési keményítőt, majd a többi mártáshoz öntjük. Pár másodperc alatt összeforraljuk, amíg kissé besűrűsödik, s máris tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta
Töltött paprika – husi nélkül recepthez kapcsolódó receptek
Töltött paprika – husi nélkül
Hozzászólások a(z) Töltött paprika – husi nélkül recepthez




