Töltött paprika Ibolya módra, sós vízben főtt burgonyával recept

Töltött paprika Ibolya módra, sós vízben főtt burgonyával
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1189

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Készítettem darált pulykahúsból, finom volt, de az igazi sertésdagadóból, nagyanyám receptje alapján. A gombócok finom puhák, nem kemények, ennek ellenére egyben maradnak. Szeretettel ajánlom kipróbálásra.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg darált sertés dagadó (sovány)
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál mangalica sertés zsír
  • 2 fél marék rizs
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 kávéskanál jó minőségű, házi szegedi őrölt paprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 3 db tojás
  • 1 lapos evőkanál búzadara
  • csipetnyi bazsalikom
  • 1.5 liter házi befőzésű paradicsomlé
  • ízlés szerint kevés cukor vagy cukor helyettesítő xilittel
  • 4 db sárga paprika kicsumázva

Elkészítés

A vöröshagymákat megtisztítjuk, az egyiket egészben hagyjuk, a másikat apró kockára vágjuk, és egy evőkanál zsíron üvegesre pároljuk, félretesszük kihűlni. A másik két evőkanál zsírt felolvasztjuk, beletesszük az egészben hagyott hagymát, és a kukorica lisztet, világos rántást készítünk, de sül vele a hagyma, ami igen finom ízt kölcsönöz a mártásnak. Amikor a rántásunk elérte a megfelelő szint, felengedjük a paradicsomlével, simára elkeverjük. Hagyjuk felforrni. Fő benne az átsütött hagyma.

Az én paradicsomlevem egyébként is ízesített, tehát amikor eltettem, már akkor ízesítettem különböző fűszerekkel. Az egyik félliter paradicsomlében, pedig benne volt kettő kicsumázott paprika. Egyik paradicsomlé sem tartalmaz semmilyen tartósító szert sem. Amíg a paradicsom felforr, addig beízesítem a darált húst a fűszerekkel, hozzáadom a megmosott rizst, a tojásokat, jól átdolgozom a húspépet, belekerül a búzadara is.

Először a paprikákat töltöm be a hússal, kettőt ami a paradicsomlében volt, és két másik friss paprikát. Belekerülnek a mártásba. A kimaradt húsból gombócokat formázok, és szintén a paradicsom mártásba rakom. Lassú tűzön addig főzöm, amíg a gombócok megfőnek. Sós vízben főtt burgonyával tálalom. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Töltött paprika Ibolya módra, sós vízben főtt burgonyával recepthez kapcsolódó receptek

Töltött paprika Ibolya módra, sós vízben főtt burgonyával

Töltött paprika Ibolya módra, sós vízben főtt burgonyával

Készítettem darált pulykahúsból, finom volt, de az igazi sertésdagadóból, nagyanyám receptje alapján. A gombócok finom puhák, nem kemények, ennek ellenére egyben maradnak. Szeretettel ajánlom kipróbálásra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés