Töltött paprikának való, télire recept

Töltött paprikának való, télire
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5669

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ismét volt a kertben egy kevés paradicsom, kihasználva, a lehetőséget, tettem el a télire való töltött paprikának valót. Sajnos nem mértem meg a paradicsomot főzés előtt, de nem is lényeges, hiszen ha maradt volna ki, beletöltöm üvegbe. Kicsit csalódott voltam, mert azt gondoltam, hogy legalább négy üvegre való, de csak háromra sikeredett.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • jó érett paradicsom
  • 2 db TV paprika üvegenként
  • szódabikarbóna

Elkészítés

A megtisztított paradicsomot, feldarabolva felteszem főni, addig főzöm, míg a héja összepöndörödik. Átpasszírozom, és ismét felteszem főni, ekkor addig főzöm, míg a habját elfövi. Közben az előkészített üvegeket kiforrázom szódabikarbónás vízzel, és egy fazékban forralok vizet, mikor forr, abba is teszek egy kávéskanál szódabikarbónát, és beledobom a megmosott, kicsumázott paprikákat.

Amint a víz tetejére feljött, azonnal kiszedem, és az üvegekbe teszek 2-2 darabot. Erre merem rá a forró paradicsomot, és celofánnal kibélelve rákerül a csavaros tető. Száraz dunsztba teszem, majd másnap bekerül a spejzba. Télen, így nem kell drága paprikát venni, ha töltött paprikát szeretnék főzni, a paradicsomlének is kitűnő ízt kölcsönöz a benne rejlő paprika. Mindenkinek jó befőzést kívánok, ezeken a forró napokon.


Töltött paprikának való, télire recepthez kapcsolódó receptek

Töltött paprikának való, télire

Töltött paprikának való, télire

Ismét volt a kertben egy kevés paradicsom, kihasználva, a lehetőséget, tettem el a télire való töltött paprikának valót. Sajnos nem mértem meg a paradicsomot főzés előtt, de nem is lényeges, hiszen ha maradt volna ki, beletöltöm üvegbe.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés