Trópusias almás süti Ibolya módra recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A női szeszélyhez hasonló sütit szerettem volna készíteni, és elhasználni a maradék alapanyagaimat. Ebből született ez a különleges ízvilágú, igazán finom sütemény.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 1 csipetnyi só
- 10 dkg cukor (vagy xilit)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db közepes narancs reszelt héja és kifacsart leve
- 3 db tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg kókuszvaj
A töltelékhez
- 4 evőkanál narancslekvár (esetleg 5 ek)
- 15 dkg cukorral ízesített darált mák
- 1 kg párolt alma fahéjjal és kevés cukorral ízesítve
- 15 dkg darált dió (esetleg dejó, szintén tetszőlegesen ízesítve)
A tetejére
- 3 db tojásfehérje keményre vert habja 3 evőkanál cukorral vagy xilittel édesítve
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sodorjuk. (Hagyományos tepsit használunk.)
A tésztát megkenjük a lekvárral. Más ízű lekvárt is lehet használni. Erre kerül rá a mák töltelék, majd a kihűlt, megpárolt alma következik és a legvégén a diókeverék. Gázsütő 5-6-os fokozatán, természetesen előmelegítés után, 10-15 perc sütés után kerül rá a hab, amellyel kb. még 15 percet a hab rózsaszínűre válásáig sütjük.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Trópusias almás süti Ibolya módra recepthez kapcsolódó receptek
Trópusias almás süti Ibolya módra
A női szeszélyhez hasonló sütit szerettem volna készíteni, és elhasználni a maradék alapanyagaimat. Ebből született ez a különleges ízvilágú, igazán finom sütemény.