Túró nudli recept

Túró nudli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
224

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fahéjas porcukorral megszórva, és meggylekvárral megcsepegtetve nagyon finom.

2 személyre

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg tea vaj
  • 10 dkg liszt
  • 0 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • csipet só

Pirított zsemlemorzsa hozzávalói:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen).

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra.

Ezután a tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között formázzuk meg a nudlikat.

Az elkészült nudlikat ezután tegyük bele forrásban lévő vízbe, majd várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük még pár percig. (közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőlt-e, nehogy túlfőzzük).

A készre főtt nudlit szűrőkanállal szedjük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába.

Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát.

Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, pirítsuk aranybarnára, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, adjuk hozzá a frissen kifőzött, és lecsepegtetett nudlit, majd keverjük, forgassuk össze.

Tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.


Túró nudli recepthez kapcsolódó receptek

Túró nudli

Túró nudli

Fahéjas porcukorral megszórva, és meggylekvárral megcsepegtetve nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés