Túrós batyu Ibolya módra recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Egy jó kiadós leves, például gulyásleves mellé ajánlom ezt a finom túrós batyut.
A recept hozzávalói ( személyre)
A hozzávalók
- 1 doboz mirelit leveles tészta
- 25 dkg túró
- 0.5 pohár tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerinti mennyiségű cukor további édesítéshez (én 2 evőkanál xilitet használtam)
- 1 db egész tojás a lekenéshez
- 2 ek nem főzős vaníliás pudingpor
- 12 szem aszalt sárgabarack
- 12 szem aszalt szilva
- 2 ek sütőrum
- 0 kevés jégcukor a díszítéshez
Elkészítés
A mirelit tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Az aszalt gyümölcsöket ketté vágjuk, és mindegyikre teszünk egy-egy evőkanál sütőrumot. A túrót kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal és a két evőkanál pudingporral. Amennyiben így készítjük, nem folyik ki a tésztából a túrótöltelék. Régen édesanyám tojást, és búzadarát szokott tenni bele, de szerintem így finomabb.
Amikor a tésztánk kiolvadt, vékonyra kisodorjuk, (lisztezett deszkán), és 12 db kockára vágjuk. A közepébe teszünk kb. egy púpozott evőkanál túrótölteléket (az összes mennyiséget próbáljuk 12 részre osztani), és oldalról hozzátámasztunk két-két fél szilvát és sárgabarackot. (A két szemközti az egyforma.) A tésztánk csücskeit összefogjuk és megcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd a felvert tojással kétszer átkenjük, a jégcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálra téve kissé megszórjuk vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Túrós batyu Ibolya módra recepthez kapcsolódó receptek
Túrós batyu Ibolya módra
Hozzászólások a(z) Túrós batyu Ibolya módra recepthez









