Virágfánk recept

Virágfánk
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Olgis

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
56

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A Boldogi nagy rózsa virág fánk mintájára készül. Van hozzá speciális fém forma.

6 személyre

  • 2.5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet

Elkészítés

Simára keverjük, sűrű palacsinta tészta lesz.

Nekem átalakított kis adagos receptem van. A palacsinta tészta sűrűsége sok mindentől függ, tojás nagysága, tej sűrűsége, liszt minősége. Rá kell mindig rásegíteni. Lényeg, hogy jó sűrű legyen, és forró a sütő vas.

De ne túl forró, mert a palacsinta massza a tálban megköt körülötte, nem is olyan egyszerű ez.

Arra kell vigyázni, ne merítsük be a masszába teljesen a formát, a teteje maradjon ki, szinte egy kis lerázással lejön. És jó forró legyen a vas, melegítsd elő az olajban.

Ne érjen a lábas aljához, mert leragad.

Az olajat időnként pótolni kell.


Virágfánk recepthez kapcsolódó receptek

Virágfánk

Virágfánk

A Boldogi nagy rózsa virág fánk mintájára készül. Van hozzá speciális fém forma.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés