Zabpelyhes-kókuszos málnás süti recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 105 perc
Megnézték: |
Borzas és nagyon lekváros sütemény - kedélysimító!
- 15 dkg kókuszpehely
- 15 dkg liszt
- 15 dkg barna cukor
- 5 dkg cukor
- 0.5 kiskanál só
- 17 dkg hideg Rama+ a formába
- 23 dkg zabpehely
- 35 dkg málnalekvár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra. A kókuszpehely felét egy tepsin szétterítjük, sütőben 8 percig pirítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet, a kétféle cukrot és a sót robotgépben összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott Ramát is, és addig keverjük, míg épp el nem kezd összeállni. Ekkor egy tálban hozzákeverjük a zabpelyhet és a pirított kókuszpelyhet is.
A tészta egyharmadát félretesszük, a maradékot belenyomkodjuk egy közepes méretű Ramával kikent sütőformába, és a tetejére kenjük a lekvárt.
A maradék tésztát rámorzsoljuk, a megmaradt kókuszpelyhet is rászórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel körbevágjuk, egyben kiemeljük, és 24 darabra vágjuk.